Pääsiäisreseptejä

Pääsiäisen maistuvimpiin hetkiin

Pääsiäinen on maistuvien tarjottavien ja yhdessäolon aikaa. Yllätä ystävät tai perhe itsetehdyillä pääsiäisherkuilla, jotka valmistuvat helposti kotikeittiössä. Olemme koonneet yhteen meidän suosikkireseseptimme, joista toivomme muodostuvan myös pysyviä herkkuja sinun pääsiäispöytään.

Resepteistä löydät ihanan parsaa ja lohta -makuparin, raikkaan juustokakun sekä maistuvan stout-jäätelön. Poimi reseptit talteen ja nauti pääsiäisestä! Tuotteet annosten valmistukseen sekä tarjoiluun löydät myymälöistämme.

 

Paahdettua lohta ja parsaa

Paahdettua lohta ja parsaa

500 g lohifileetä, ruodoton ja nahaton
24 kpl tuoretta vihreää parsaa
2 dl basilikan lehtiä
3 rkl oliiviöljyä
2 dl kermaa
1 dl silputtua tuoretta basilikaa
1 limen mehu
mustapippuria myllystä
suolaa

Kuori hieman parsoja, napsauta varresta puiseva osa pois ja leikkaa puoliksi. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä 1-2 min, niin että ne jäävät kunnolla napakoiksi. Nosta parsat kattilasta jääkylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Tämän jälkeen kuivaa parsat hyvin.

Leikkaa lohi noin 2 cm viipaleiksi, mausta pippurilla ja suolalla. Paahda lohet kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta lohet paperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Lisää pannulle kerma ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon oliiviöljy, basilikat, limen mehu, parsat ja mausta. Nostele lautasille ja asettele päälle lohiviipaleet. Rouhi päälle mustapippuria ja sormisuolaa. Nauti hyvässä seurassa ja vaikkapa pirteän rieslingin kera.

Resepti alun perin Ruoasta Viiniin -kirjasta.

 

Pääsiäisen juustokakku

Pääsiäisen herkullinen juustokakku

Pohja:
50 g voita tai margariinia
150 g gluteenittomia kaurakeksejä (Semper) tai muita keksejä

Täyte:
4 dl vispikermaa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeri
1 rkl sitruunamehua
6 liivatetta + sitruunamehua

Kiille:
noin 6 passion hedelmää ja 1 dl mangopyrettä
2 liivatetta + tilkka vettä

Valmistus pohja:

Laita leivinpaperi ovaalin irtopohjavuoan pohjalle ja halutessasi vuoraa vuoka sisäpuolelta vielä kelmul­la. Murenna keksit ja sulata voi. Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos vuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Valmistus täyte:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min). Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa sokerit, sitruunamehu ja tuorejuusto notkeaksi. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa sitruunamehua. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Kääntele sekaan kerma ja kaada seos nopeasti pohjan päälle.Levitä tasaiseksi. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiille:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää mangopyre. Sulata puristetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangopassion seokseen. Kaada kiille kakun päälle varovasti lusikkaa apuna käyttäen. Laita kakku hyytymään kylmään pariksi tunniksi ja koristele hedelmillä ja syötävillä kukilla.

 

Stout-jäätelö

Stout-jäätelö

1 pullo tai tölkki suklaista stout-olutta
2 palloa laadukasta vaniljajäätelöä
rouhittua suklaata

Kaada stout-olut lasiin ja lisää päälle kaksi palloa vaniljajäätelöä. Rouhi päälle suklaarouhetta ja nauti herkku lusikoiden aikuisten kesken.